massa snö och granar

Det fanns en ful gran den är nu ersatt med en fin (förhoppningsvis).
Det blev snö upp till knäna när jag och pappa högg ner tredje granen för i år.

Han finns på riktigt

Tomten finns på riktigt, han har varit här och jag tror han gillar mig?!

Julgranshuggning

En mysig lite stund med la familia, dock utan Nena.








Hemma

Nu är vi hemma igen. Det blev en kortare tid än väntat. Vår resa hem kunde ha blivit otroligt mycket längre än vad den blev. När vi väl kom till flygplatsen och innan dess var jag redan stressad, flygplatser ska man vara i tid till så är det bara och med alla våra transporter var vi enligt mig lite sena. När vi väl hade lämnat in våra väskor, säger hon till oss att planet är en timma försenad vi tittade på varandra och konstaterade att vi skulle missa nästa flyg i Berlin då. Vi kollade upp andra flyg och det skulle betyda att vi skulle få tillbringa många timmar i Berlin för att vänta på ett senare flyg. Vi gick vidare och var mest irriterade på allt, datorn måste ur bagaget det var nog droppen ;). Vi tog oss och åt lite frukost och fokuserade på skärmen för mer information. En tid kom på att flyget var tjugofem minuter sent, det innebar att vi skulle hinna med flyget i Berlin. När vi fick hoppa på planet var vi först på, när alla satt sig, var det två som saknades och de var tvungna att leta reda på deras väskor för att kunna lyfta. Hur som helst lyfte vi trettiofem minuter för sent och tiden för oss blev knapp, men vi hade en racerförare till kapten så han tog oss till Berlin på femtio minuter, Well done!

Vi sprang av planet och snabbt letat upp nästa, där kom den glada nyheten att även detta var tio minuter sent, riktigt bra för oss! Vi fick vänta i fem minuter innan vi fick sätta oss och slappna av i nästa flyg.

På resorna hem fick vi reda på att det var snacks och dricka på planet, på vägen ner sov vi som stockar så ingen av oss märkte det. När vi kom till Landvetter stod BG och väntade på oss.

Mysigt att vara hemma det är det ändå, men hade gärna stannat längre. Jag packade upp väskorna och började tvätta skönt att bli av med det tråkiga. Sedan hade jag och mamma sagostund. Jag läste två godnatt sagor för mamma och senare i veckan är det hennes tur! Igår blev det Sagan om en Saga och Den glada grisen.

Saknar redan lilla Sofie, vi har ju suttit ihop i två veckor, det är inte långa stunder vi har varit utan varandra så det var allt tomt att säga godnatt till sig själv, och julkalendern var bättre i kanin doft och Sofie vid sidan om.

Kram

Mjölkdrickare

Under våra tio dagar i lägenheten har nio liter mjölk tagit slut.
Just nu önskar vi att det fanns varsin slurk kvar, men det är slut!

Sista dagen

Idag har det inte blivit så mycket skidåkning. Vädret var lite så där, snö, varmt, kallt och allt på samma gång. Jag har fått fruktansvärt ont runt ögonen, antagligen för att mina skidglasögon inte är täta nu när hjälmen är inhandlad. Så efter att vi ätit lunch, det lilla jag fick i mig gick vi hem och jag sov en timma för att bli av med lite smärta och det hjälpte.

När jag vaknade låg Sofie så sött och sov på soffan. Vi packade och gick sedan och lämnade liftkort och skidor, vi hann med att titta i affärerna och fick faktiskt köpt oss lite grejer. Väl hemma städade vi, får ju göra fint i lägenheten som nu varit våran i två veckor (lite från och till).

Imorgon åker vi tidigt på morgon, och det känns lite konstigt att redan åka hem. Borta bra men hemma bäst så är det ju alltid så det ska ändå bli skönt. Inget har väl egentligen blivit som vi har tänkt oss men det har varit kul det med! Vi har haft det grymt bra, kul, och mysigt!

Kram,

Ungefär som igår

Dagen kan man sätta på repeat från igår. Skidor och bastu! För onödig fakta har vi åkt ca 15km lift idag. Till lunch blev det Kaiserschmarren, jag är riktigt imponerad på Sofie som orkade äta upp, lite mäktigt det där.
Vi har fått skrivit ut våra biljetter också, våra "pappa" här nere är så snäll och söt ;)

Bilder från igår och idag!

En kanon lördag!

Lördagen har varit kanon bra! Bra skidåkning i Hinterglemm och en god Gulaschsoppa till lunch. Hemma bastade vi och hade det mysigt. Nu har vit varit ute och ätit massa gott, efterrätt och allt, lyxar till det så här i slutet.

Elin dom sorterar riktigt bra här! Vi har massa olika sorteringar i vårat hyreshus och här är endast fyra lägenheter. Dom är noga med att sortera allt rätt, jag såg hur dom slet med det i sportaffären igår. Alla sorterar jättebra! I Salzburg var det nära att jag tog upp min kamera för att ta kort på en gubben som stod så fint vid vägen och sorterad sin flaskor han hade. Jag har inte sett någon återvinningscentral som det så vackert heter men dom sorterar utomordentligt! Dom tänker på miljön och jordens framtid (duktiga österrikare)!

Anonym kommentar, vem är det? Iaf blev det en blå pochjälm den som jag hade hittat i Sverige. Jag är riktigt nöjd med den.

Sofie har bilder jag orkar inte lägga upp...

Kram,

Skidåkning

Årets första skiddag! Eller egentligen den första skiddagen på närmare tre år (Bad Gastein senast). Det snöade lite i början så det var ganska dålig sikt, mycket pudersnö. Inte riktigt vad jag kan åka, jag ramlade, men har man inte ramlat har man inte satsat (det har min far intalat mig). Vi mötte Castellos ägare i backen och åkte lite med honom. Han tyckte att vi skulle stanna till jul/nyår för det är då här behövs folk och även att det inte behövs speciellt mycket nu.

Jag och Sofie konstaterade att vi inte kan stanna så länge bara för att det kanske dyker upp jobb, därför åker vi hem på tisdag. Det känns lite tråkigt eftersom man har tänkt att vintern skulle spenderas här. Men samtidigt har vi gjort ett försök och vi verkar vara ute alldeles för tidigt. Vi har haft riktigt roligt, och hemma vet vi ju att vi trivs som fisken i vattnet.

Sofie hon är helt övertygad om att vi har ett husdjur. Jag kan faktiskt hålla med henne lite ibland. Helena du ville ha en kanin, här kan du få en. Vi kan inte se den och vi behöver inte mata den. Men vi hör den allt som oftast och här luktar kanin blandat med hö när man kommer in. Igår vågade inte Sofie öppna en garderob för hon var helt säker på att det fanns en kanin där inne. Vi har ännu inte kunna konstatera var den gömmer sig, men vi har några dagar kvar att upptäcka detta.

Och jag nästa glömde, men jag har köpt min efterlängtade hjälm idag! Kanoners känns det!!
Nu har Sofie gjort förrätt till mig, tror dock att vi skulle kalla det efterrätt hemma men vi har inte ätit än så det får bli förrätt.

Mer skidor imorgon.

Kram

Jag kan inte vara sämre än Sofie

Sofie kände att hon var tvungen att blogga eftersom vi gjort det alla andra dagar, så då kände jag att jag inte kunde vara sämre, fast egentligen finns det kanske inte så mycket att säga.

Vi vaknade och tog på oss kläder för promenad och mer jobb sökande. Vi frågade på ett ställe, innan vi tog oss på den låååånga backen upp till Hinterhagalm. Vägen var lång, krokig och bestod i stor del av en backe. Ni som har varit här vet ju hur stället ligger. När vi väl kom fram fanns där ingen att prata med. Vi blev jätteglad. Ner kom vi iaf, fast vi tog barnbacken, mycket snabbare! När vi kom ner i byn igen satte vi oss på Eva alm, drack Glüwein och käkade sedan lite gott.

Vi har kollat upp lite billigare boende och flyttar antagligen på oss på lördag. Sen hur det blir med hemresan vet vi inte än. När vi satt här och pratade lite, ringde Sofies telefon. Det var en kille från en bar här nere som vi hade mailat till, han ville försöka hjälpa oss med att få jobb så vi ska träffa honom imorgon så nu kanske skidsemestern blev säsongs jobb igen, vi får se vad han säger imorgon.

Hur som helst ska vi iaf åka skidor imorgon och det ska blir roligt, det ser vi verkligen fram emot.

Kram,

Det gick inte vår väg

Ut i snöyran för att söka jobb. Vi gick från ställe till ställe men alla hade fullt. Sofie och jag är nu mera på skidsemester. På fredag öppnar liftarna och vi ska åka och åka. Troligen stannar vi i en vecka till.

Det känns konstigt och tråkigt att åka hem, men samtidigt har vi var lite inställda på detta också. Men de som säger att det är lätt att få jobb på plats får nog ändra sig lite, för att jag och Sofie har varit först på plats det finns inget tvivel om det. På fredag innan backen ska vi visserligen söka några jobb till eftersom det inte var öppet idag, så än kanske det finns någon som behöver oss men det känns inte så.

Vi har precis bastat och haft det riktigt skönt, nu ska vi käka snart och titta på något tvprogram, jag följer mer här än hemma.

Kram
RSS 2.0