Hon är för söt

Bara för att Sofie är så söt!
Och bara för att vi lyxade med en as god efterrätt!
och bara för att vi har det mysigt!
Bara för att....

Back in our appartement

Vi både vaknade riktigt trött, blev lite sent igår eller inatt kanske man säger, det fanns så mycket att prata om. Duktiga som vi var gick vi upp när klockan ringde, åt frukost, checkade ut och gick sedan vidare till tågstationen och tog första tåget till Zell am See. Kanontrött och säkert jättesöta låg vi där och sov hela vägen.

När vi väl kom fram gick vi till Intersport för att jag ville köpa min hjälm som jag inte hann få hemma. Dom hade precis samma hjälm men inte den blåa framme i S. Jag gick därför vänligt och snällt fram och frågade efter en storlek mindre och expediten var vänlig och skulle hämta den, inga problem. Han kommer tillbaka en stund senare, "Sorry, I can just find it in pink". Jag blir galen, jag vill ju ha hjälmen. Men blev inget köp av det idag, en lite besviken Jennie och en Soife gick till bussen.


Vi gick och handlade och käkade och nu ska vi kolla ifatt alla tv program har redan sett Våra vänner liv, love it!

Bye Bye

Mer av Salzburg

Sista dagen i Salzburg innan vi tar tåget till Saalbach igen. Vi har shoppat lite, varsin ring och underkläder och sen fick jag hittat en väska också. Det hade funnits mycket fint att komma hem med, men med tanke på att vi inte vet om vi kommer hem om en vecka eller fyra månader så det blev det enbart shopping till mig själv, haha.

Vi fick käkat lite innan vi gick hemåt igen. Snabbt på med understället (ett riktigt underskattat plagg, det är mumma) och sedan somnade jag snabbt. Så nu är jag pigg, så jag inte somnar på restaurangen sen. Sofie har tatt sig en lur nu.

Här har för övrigt snöat hela dagen.
Sofies kamera var piggare idag!

Ciao (dom säger det här, varför?)

En lite pampigare julmarknad

Vi ställde klockan för att hinna upp till frukosten. Vi käkade och checkade sedan ut hotellet som vi har någon hat/kärlek till. Kärlek för att de räddade oss i går från att åka tillbaka till Zell am See och Saalbach och hat för priset och trängseln. Vi började med att ordna ett nytt hotell för två nätter framöver. Nu har vi tre sängar och en soffa och bra med plats (dock är det lite för kyligt men vi klagar inte). Vi gick sedan vidare till ännu en julmarknad. Denna lite mer påkostad och väldigt mycket större.

Marknaden har tagit större delen av dagen och sen har vi fikat på Mozarts Café. Vi har tagit kort på fina kyrkor, men vi vet inte riktigt vad de heter och om dom är speciella men jag tyckte dom var fina, Sofie höll nog mest med mig. Sofies kamera var inte riktigt på hygget idag för att vi, våra puckon glömt att ladda batteriet så det fick bli min lilla och sladden ligger i Saalbach så det blir inga kort från idag.

Idag är vi både ganska trötta, fast vi ska väl så sakta ta oss ut för att äta något gott.

Kram,

En lite knivig situation

Ja, vi hoppade på tåget till Salzburg. Vi hade inte suttit en lång stund på tåget innan vi fick stanna och vänta in ett annat tåg, fick stå där i 20minuter och vi kände hur dagen var på vår sida. Denna gången höll vi oss vakna på tåget och hade det riktigt trevligt och självklart korsords tidningen var framme en stund.

När vi kom fram till Salzburg satte vi oss på ett café och åt en riktigt god Gulasch soppa. Sedan började vår jakt på ett boende. Det var inte riktigt de lättaste. Vi gick runt i närmre två timmar, tillslut hittade vi ett boende. Det fick bli ett enkelrum, dyrt som stryk med en 80-säng, finns det hjärtrum så finns det stjärt rum. Vi var riktigt glada över att bara fått tak över huvudet. Vi fick på oss lite andra kläder och gick sedan ut och åt. Vi tog ett säkert kort även på kvällen en god schnitzel. Innan vi gick hem köpte vi oss varsin glass. I kylan bestämmer Sofie sig för att ta en isglass, alla koppar i skåpet? Nöjd var hon iaf och det är väl huvudsaken. Vi vandrade till vårt lilla hotellrum, pratade och sedan somnade vi tätt intill varandra.

Kram,

Zell am See

Vi vaknade upp denna dagen dock av en väckarklocka. Jag satte igång datorn framför vår absolut lyxiga frukost (handgranater som pappi kallar dom). Fick då se att Ellen var online, så vi fick äntligen pratat på Skype. Hon hade det bra och det var så länge sen jag hörde hennes stämma, dagen kunde inte börjat på ett bättre sätt.
Men hur gick då fortsättningen?.....

Efter skype samtalet blev det lite stressat. Vi skulle diska, packa och ta på oss lite kläder. Vi stressade iväg efter att ha städat undan någorlunda i fall om ägaren skulle in och byta handdukar ville vi ju att det skulle se lite fint ut. Allt slutade med att vi fick springa till bussen, men vi kom med och det var huvudsaken. När vi väl kom till Zell am See tog vi oss till den efterlängtade julmarknaden. Detta var en riktigt succé! Efter ca tre minuter på platsen hade vi sett allt de hade och erbjuda och vi gick till ett café och tog varsin varm choklad och löste korsord. Där lät vi tiden rinna iväg och efter drygt två timmar, gick vi ut i den mysiga lilla byn för en promenad tills tåget gick.


Efter det stod Salzburg och knackade på vår dörr...

Friskvågen vs Niederseer

Eftermiddagen spenderades i vårt ohyggligt fina gym.
Först ser ni två mycket tränings taggade tjejor
Lite uppvärmning, och sedan ser ni ju hur Sofie pumpade på.
Det sista här vet vi inte riktigt vad det var, Infraröd någonting vi
försökte förstå (allt stod på tyska) vi tror det är en sak som gör oss bruna,
men det var så jäkla tråkigt att sitta där så vi gick och bastade istället.
Nu blir det Robinsson för vår del. Idol är inte tillgängligt över Internet när
man inte befinner sig i Sverige, och varför inte? Vems fel?
Riktigt roligt att Tina har hittat hit, blir så glad! (:
Imorgon blir det Salzburg.
Love,

Snö

Mycket sömn även denna natten, runt 11 timmar så utvilade är vi. Vi drog undan gardinerna och såg snön falla. Nu har vi nog allt mer snö här än hemma för här snöar inte dåligt. Vi tog oss sakta men säkert ut för att söka lite jobb, dock utan resultat efter det blev det affären.

Vi har kollat upp lite busstider till imorgon då vi åker till Salzburg. Vi har även ringt våra gossiga ägare till vår fina lägenhet. Vi har betalt för dessa tre nätterna, och när vi kommer hit på tisdag får vi samma lägenhet. Vi får ställa alla våra saker här om vi vill och ska dessutom ha med nyckeln så han litar nog allt på oss. Jättevänligt och kanon snällt!

Nu blir det lite gym träning.

Auf Wiederzehn!

Följer systerns order...

Internet är glädje

Time for julgodis
Kylning på altanen
Klara och färdiga att äta

Matlagning
Vår älskade soffa
Tesatar självutlösaren

Vi har redan utsatt den bästa mjölken, för två mjölk drickande tjejor är detta ett måste!

Lite bilder


Resgodis från Marinette!


Sofie på tåget.



Dax att sova

Efter 13timmars sömn

Hellt utmattade gick vi och la oss. Vi vankande 13timmar senare. Vad skulle vi göra av dagen? Vi bestämmde oss för att gå ut och kolla i byn lite, vi var ute i drygt en timma och hittade alla ställen Per har tipsat om jobb. Ett var även öppet så det ska vi söka imorgon. Innan vi gick hem gick vi om affären och handlade lite mat och ingridienser till julgodis. Men här finns ingen sirapt, bara teesirap men smak det kände vi inte passade till knäcken. Vi blir utan knäck men tänkte göra något annat julgodis, corn flakes och nötter grej.

Vi tog oss sedan hem och skulle fråga om Internet men ingen här. Sofie gick in i duschen och sedan skicakde vi iväg ett sms till ägarna om Internet. Vi fick inget svar och satte framför våra datorer och roade oss med de spelaen som finns på dom. Sedan gick jag in i duschen och Sofie ropar en stund senare. "Vi har intenet nu". Jag belv så glad så jag nästan började gråta. Ägaren hade då varit här och vänt en fin lite talva som inte läst på. Han vände den så vi fick engelska och där fanns all information om den underbara uppfinningen Internet. Känns så jäkla skönt att ha kontakt med om värld och samtidigt kan vi få tiden att gå lite innan vi ska resa till Salzburg.

Nu är vi både mycket mer positvit Internet gjorde oss glad, nu har vi allt vi kan önska, lite mer värme vore dock inte fel och mer snö. Men vi klarar oss kläder har vi ju oss.

Take care,
Jennie

Resan hit

Våra två flygresor gick riktigt snabbt, dels för att de bara var en timma vardera och dels för att vi knappt han sätta oss innan vi sov. Vi måste sätt roliga ut! När vi landade i Salzburg tog vi oss till tågsationen och tog oss lite mat. Vi åt på Burger King, vi måste inte byta allt på samma dag. Tåget till Zell am See gick vid ett, så vi hade två timmar att slå dö på.

Vi satt med en korsordstidning och myste. Vi fick nästa löst hela korsordet (för mig är det ritkigt bra, det vet om inte annat la familia), några ord kanske dock inte exiterar eller vad är ooangeri? För övrigt fick Helena vara med i korsordet. Den sköna flickan, och det ända namnet som gick in var Helena, troligen syftar dom väl på Nena eftersom hon har fått allt efter mig!

Vi kom på rätt tåg och forsatte vårt korsord tills vi belv så trött och det var dax att sova lite. Vi var lite nervös för att sova förbi vår hållplats och sen visste vi inte ritkigt vart vi skulle av. Men som tur var mer eller mindre ropade cauffören ut Zell am See. Vi studsade upp från säterna och ryckte tag i våra väskor.

Vi fick inte sett mycket av Zell am See vi behövde nämligen bara gå över vägen för att komma till busshållplatsen. Där satt vi och väntade en stund, tills bussen kom som tog oss till Saalbach. Vi hoppade av bussen mitt i byn, jag fick hjälp med väskan av bussen. Människorna känns så snälla och hjälpmsamma, hälsar och ler och är anmält trevliga.

Hur som helst som gick vi upp i centrum och skulle skaffa oss någonstans att bo. Vi märker kanske snabbt att det är stängt och igenbommat över allt. Vi kanckar på några ställen men här finns inga människor. Vi frågar tillslut en kvinna som håller på att göra iordning sin affär som är långt ifrån färdig för att öppna. Hon sakar på huvudet, ser förvånad ut och säg till oss att gå till informationen. Vi släppar våra väskor vidare och kommer in på infrmationen. Kvinnan där hittar fyra ställen som har öppet. Det första hon ringer svara inte men på andra får vi napp. Vi tar en taxi till lägenheten som vi ska få hyra, vi orkade verkligen släppa de tunga väskorna längre.

Vi kom in till en fin lägenhet där det ända att klaga på var värmen. I källarn visade även ägaren ett mini gym och en bastu allt var free. Så det ska vi nog allt utnytja någon dag. I natt sov jag i sockar, mysbyxor, nattlinne, flis och halsduk. Sofie hade till och med underställ så kallt är här. 

Besvikna för att vi åkte ner så tidigt som vi gjorde. Varför kunde vi inte fått den informationen hemifrån ingen som har skrivit ut. Men det är bara till att ta det därifrån vi är. Vi bestämmde oss ganska snabbt att en resa till Salzburg och se den staden lite får vi planera in och komma tillbaka hit sen. 

Vi har iaf tak över huvudet. Långt inlägg men mycket intryck.

Kram Jennie 

Snart är vi på väg...

Fjärilar har flyttat in i magen på mig. Tankar om hur allt blir. När kommer vi hem? Hur kommer vi bo? Vad kommer vi ha för jobb? Kommer vi klara av saknade till alla människor här hemma? Det är mycket oklart men det är det som är lite kul också!

Att säga hejdå till folk är inte riktigt min grej om det nu är någons grej. Det är svårt att få tiden att räcka till, men snart är jag nog allt hemma igen.

Igår hade Marielle fixat så otroligt gulligt. En förfest med många näst intill alla mina små gossisar. Verkligen jättemysigt, trevligt, roligt och bra på alla sätt och vis hade jag det. Jag tackar och bugar till alla som gjorde denna kvällen så bra som den blev och ett lite extra tack till Marielle som ordnade allt!! (:

Idag har jag varit hemma och tagit det lugnt, kändes som det var otroligt länge sen som jag inte ryckte runt och klämde in så mycket som möjligt på dagen så det har varit en riktigt go dag. Har varit och hämtat knäskydd hos Marinette och hos Frida så nu är dom hemma och ner packade. Sen har jag fått hämtat min älskade i-pod, mums. Men det kändes så konstigt att säga hejdå till Kärra gänget. Kommer ju få Agnes abstinens hur många gånger som helst.

Har även börjat packat idag. Det självklara ligger nu i väskor. Men det är så grymt svårt så jag slutade packa. Vardagskläder, jobbkläder, finkläder, skidgrejer det blev helt enkelt för mycket för min hjärna. Så jag skjuter upp det. Hur länge kan jag skjuta på det?

Om tre dagar sitter jag någon helt annanstans,
Kram
Kramflyttat in i magen på mig. Tankar om hur allt blir. När kommer vi hem? Hur kommer vi bo? Vad kommer vi ha för jobb? Kommer vi klara av saknade till alla människor här hemma? Det är mycket oklart men det är det som är lite kul också!
<div><br />
<div>Att säga hejdå till folk är inte riktigt min grej om det nu är någons grej. Det är svårt att få tiden att räcka till, men snart är jag nog allt hemma igen.</div>
<div><br />
<div>
<div>
<div>Igår hade Marielle fixat så otroligt gulligt. En förfest med många näst intill alla mina små gossisar. Verkligen jättemysigt, trevligt, roligt och bra på alla sätt och vis hade jag det. Jag tackar och bugar till alla som gjorde denna kvällen så bra som den blev och ett lite extra tack till Marielle som ordnade allt!! (:</div>
<div></div><br/>
<div>Idag har jag varit hemma och tagit det lugnt, kändes som det var otroligt länge sen som jag inte ryckte runt och klämde in så mycket som möjligt på dagen så det har varit en riktigt go dag. Har varit och hämtat knäskydd hos Marinette och hos Frida så nu är dom hemma och ner packade. Sen har jag fått hämtat min älskade i-pod, mums. Men det kändes så konstigt att säga hejdå till Kärra gänget. Kommer ju få Agnes abstinens hur många gånger som helst.</div>
<div></div><br/>
<div>Har även börjat packat idag. Det självklara ligger nu i väskor. Men det är så grymt svårt så jag slutade packa. Vardagskläder, jobbkläder, finkläder, skidgrejer det blev helt enkelt för mycket för min hjärna. Så jag skjuter upp det. Hur länge kan jag skjuta på det?</div><br/>
<div>Om tre dagar sitter jag någon helt annanstans,</div>
<div>Kram</div>
</div>
</div>
</div>
</divFjärilar har flyttat in i magen på mig. Tankar om hur allt blir. När kommer vi hem? Hur kommer vi bo? Vad kommer vi ha för jobb? Kommer vi klara av saknade till alla människor här hemma? Det är mycket oklart men det är det som är lite kul också!
<div><br />
<div>Att säga hejdå till folk är inte riktigt min grej om det nu är någons grej. Det är svårt att få tiden att räcka till, men snart är jag nog allt hemma igen.</div>
<div><br />
<div>
<div>
<div>Igår hade Marielle fixat så otroligt gulligt. En förfest med många näst intill alla mina små gossisar. Verkligen jättemysigt, trevligt, roligt och bra på alla sätt och vis hade jag det. Jag tackar och bugar till alla som gjorde denna kvällen så bra som den blev och ett lite extra tack till Marielle som ordnade allt!! (:</div>
<div></div><br/>
<div>Idag har jag varit hemma och tagit det lugnt, kändes som det var otroligt länge sen som jag inte ryckte runt och klämde in så mycket som möjligt på dagen så det har varit en riktigt go dag. Har varit och hämtat knäskydd hos Marinette och hos Frida så nu är dom hemma och ner packade. Sen har jag fått hämtat min älskade i-pod, mums. Men det kändes så konstigt att säga hejdå till Kärra gänget. Kommer ju få Agnes abstinens hur många gånger som helst.</div>
<div></div><br/>
<div>Har även börjat packat idag. Det självklara ligger nu i väskor. Men det är så grymt svårt så jag slutade packa. Vardagskläder, jobbkläder, finkläder, skidgrejer det blev helt enkelt för mycket för min hjärna. Så jag skjuter upp det. Hur länge kan jag skjuta på det?</div><br/>
<div>Om tre dagar sitter jag någon helt annanstans,</div>
<div>Kram</div>
</div>
</div>
</div>
</div>

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0